Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
Aizkraukles novada vidusskola
  • Sākums
  • Ziņas
    • Panākumi
    • Notikumi
    • Foto/Video
      • Foto/video 24./25.
      • Foto/video 2023./24.
      • Foto/video 2022./2023.
      • 21./22. m.g. foto/video
      • 20./21. m.g. foto/video
    • Afiša
    • Olimpiāžu rezultāti
  • Dokumenti
    • Dokumenti
    • Aktuālie rīkojumi
    • Metodiskais darbs
  • Darba plāns
  • Izglītība
    • Izglītības programmas
    • Interešu izglītība
    • Skolas piedāvājums, uzņemšana
    • Klases stundas
    • Eko skola
    • Attālinātas mācības
  • Karjeras izvēle
    • Resursi
    • Projekts
      • 2018./2019. m.g.
      • 2019./2020. m.g.
      • 2020./2021. m.g.
      • 2021./2022. m.g.
    • Par absolventiem
    • KAA programma
    • Pasākumi
  • Projekti
    • Aktuālie projekti
      • Atbalsts individuālo kompetenču attīstībai
      • Erasmus+
      • e-TAP
      • Iecietības kultūras stiprināšana
      • eTwinning
    • Realizētie projekti
      • Pētniecisks mācību process
      • Karjeras projekts
  • Pašpārvalde
    • Instagram konts
  • Par mums
    • Kontakti/ēkas
    • Raksti mums
    • Administrācija, darbinieki
    • Skolas padome
    • Stāsti
    • Simboli
  • Vecākiem
    • Padomi
    • Ēdienkartes
    • Par karjeru
  • ANV muzejs
  • Lapa
  • Blogs
  • Lapa
  • Blogs

Eiropas medus brokastis

11. decembris, 2024 pl. 14:35, Nav komentāru

                1.klašu skolēniem bija iespēja iepazīties ar medus tapšanas ceļu. Biškope Gunta stāstīja par to kādi ir medus veidi, kā tos ievāc un pārstrādā. Skolēni ar lielu interesi vēroja prezentāciju un aktīvi iesaistījās diskusijā. Bija iespēja tikt arī pie balvām tiem, kuri visuzmanīgāk klausījās. Stundas noslēgumā skolēniem bija iespēja arī nodegustēt trīs dažādus medus veidus – 1.b klases audzinātāja Daiga Grava

Strops, šūnas, vasks, nektārs, medus, šie vārdi  izskanēja 1. klašu telpās. Skolēni iepazinās ar biškopja arodu, nepieciešamajiem instrumentiem un zināšanām kā pareizi ievākt medu. Izbrīnu radīja fakts, ka bites mūžs nav nemaz tik garš kā iepriekš šķita, tā paveic savu darbu un viņas vietā nāk cita darba bite.

Patīkamākais brīdis bija medus degustācija, katrs atrada savu iecienītāko medus garšu.

Biškopes Guntas aicinājums- nebaidīties iekļaut karoti medus ikdienā pie tējas, vai cita ēdiena, jo dabas spēks ir karotē medus – 1.a klases audzinātāja Kristīne Silova

Sirsnīgs paldies Guntai Otto par stāstījumu!

medusb-1.jpg

Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • ANV skolnieces atspoguļo nopietnu un dziļu tēmu
    8 jūl., 2025
  • Skaļie lasītāji. Uzvarētāja — Paula Škutāne no Aizkraukles
    11 jūn., 2025
  • Uzdevumi.lv apbalvo mūsus skolu!
    6 jūn., 2025
  • Apceļo Latviju
    5 jūn., 2025
  • SVINĪGĀS GADA NOSLĒGUMA LĪNIJAS
    5 jūn., 2025
  • Orientēšanās turnīrs 2025
    3 jūn., 2025
  • Cesvaines pils
    30 maijs, 2025

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out